W dniu 07.10.2023 w studio kulinarnym Wszystkiego Słodkiego na Gdańskim Garnizonie odbyły się jesienne warsztaty PKU pt. “Zdrowie zamknięte w słoiku”. Warsztaty były poprzedzone nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniem, podczas którego wybieraliśmy nowego członka Rady Nadzorczej Stowarzyszenia, którym została Pani Jolanta Czarnywojtek.
Wysłuchaliśmy wykładu dr Joanny Jagłowskiej pt. “PKU – Profilaktyka infekcji” oraz Pani dietetyk Justyny Drabik o tytule “Co jeść by dostarczyć sobie witamin w diecie”. Podczas warsztatów kulinarnych przygotowaliśmy cytryny w syropie imbirowym, kiszone warzywa na zimę oraz kiszone buraki, które można było zabrać ze sobą do domu.
Dziękujemy członkom Stowarzyszenia za liczne przybycie oraz firmie Mead Johnson i Poradni Chorób Metabolicznych w Gdańsku za organizację spotkania.
Serdecznie zapraszamy do zakładki Galeria, aby obejrzeć wszystkie zdjęcia z wydarzenia.