24 marca spotkaliśmy się w Hotelu Gdynia na warsztatach kulinarnych, które zorganizowaliśmy wspólnie z firmą Nutricia. Licznie zgromadzeni członkowie naszego Stowarzyszenia najpierw wysłuchali wykładów Pani dietetyk na temat węglowodanów w diecie oraz Pani Kingi Heyka, która mówiła jak wprowadzać do diety dzieci małych produkty stałe. Z kolei przedstawicielka firmy Nutricia Pani Joanna Krzyśpiak przybliżyła nam założenia nowego projektu Drużyna na 6!
Po części teoretycznej warsztatów Pan kucharz Jerzy Nogal podzielił uczestników na 4 drużyny i wyjaśnił zasady warsztatów kulinarnych. Tym razem to uczestnicy sami musieli zdecydować co ugotują i jakich użyją do tego produktów. Jak zwykle świetnie poradzili sobie z tym zadaniem i ugotowaliśmy 4 wyśmienite potrawy: risotto, flaczki z boczniaków oraz curry i zupę tajską. Na zakończenie uczestnicy otrzymali paczki od firmy Nutricia i od Stowarzyszenia.
Serdecznie dziękujemy Firmie Nutricia za współpracę i organizację tego przedsięwzięcia, a uczestnikom za udział i zaangażowanie podczas warsztatów.