Warsztaty kulinarne z Jerzym Nogalem

14.10.2018 r. w pięknej scenerii z widokiem na Stocznię Gdańską odbyły się warsztaty kulinarne, które zorganizowaliśmy wspólnie z firmą Nutricia. Warsztaty rozpoczęła wykładem dr Joanna Jagłowska oraz dietetyk Justyna Drabik. Część kulinarną warsztatów poprowadził kucharz Jerzy Nogal, który tak pokierował grupami uczestników, że w krótkim czasie mieliśmy gotowych kilka pysznych potraw PKU. Na stole pojawiły się : podpłomyki, pasta z marchwi i dyni, pasta z selera i bakłażana, ziemniaki z greckimi oliwkami z rozmarynem, shashuka, a na deser śliwki pod kruszonka. Było pysznie!

W trakcie warsztatów rozstrzygnięty został konkurs na potrawę z dyni. Uczestnicy przygotowali kilka wersji zupy dyniowej, dyniowe curry, keczup z dyni. Nagrody za udział w konkursie ufundowała Firma Nutricia, której serdecznie dziękujemy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *